Ostatnio przeglądając kilka stron o konsolach natknąłem się na ciekawy artykuł dot. modyfikacji XBO a także PS4. CronusMax to modyfikacja stworzona przez Team Xecutor, umożliwiająca podłączenie klawiatury i myszki oraz DualShocka 3 i 4 do next-genowych konsol. Wszystko jest sprzeczne z regulaminem Microsoftu co de facto go łamie. A co z konsolowymi grami multiplayer (FPS)? Zdecydowanie takie podłączenie daje nie uczciwa przewagę nad graczami korzystającymi z gamepadow.
Zawsze się zastanawiałem, jaki sens ma taka modyfikacja względem konsol a nawet PC. Pytanie, jaka przyszłość będą miały konsole oraz PC? Co pierwsze zostanie wyeliminowane z rynku? Jak wspomniałem wcześniej regulamin zabrania przerabiania konsoli w taki sposób, wiec całkiem możliwe, ze na ekipę Team Xecutor zostanie nałożona stosowna kara za zrobienie i udostępnienie tej modyfikacji, która będą zmuszeni wycofać, a także użytkowników, którzy z niej skorzystali. Jasnowidzem nie jestem, ale ludzie, którzy uważają, ze konsola to nie PC, będą zapewne się sprzeciwiać i protestować względem tej modyfikacji.
Zobaczcie sami, jak to wygląda: