Mobile Partner

Po co to gówno żyje?

Software, hardware, wózki inwalidzkie
Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Mobile Partner

Post autor: Burak » 04-05-2015, 00:34

- Nie mogę być połączony Ethernetem z siecią w której nie ma Internetu, bo wywala połączenie.
- Po każdym wyłączeniu tego gówna muszę wchodzić w ustawienia wydajności systemu i zaznaczyć Pokaż zawartość okna podczas przeciągania.
- Standardowo, za każdym razem kiedy podłączysz modem, automatycznie odpala się Mobile Debil.

A wy?
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Tycior
Awatar użytkownika
Błazen

Posty: 106499
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1024

Re: Mobile Partner

Post autor: Tycior » 04-05-2015, 00:53

ja mam HiLinka polecam :puppyeyes:

Dodano: 04 Maj 2015 00:55
Obrazek
"Sikanie bez pierdnięcia, jest jak magia bez zaklęcia"
~Paolo Coelho

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 04-05-2015, 00:56

Ty masz router i się łączysz przez Wifi. Ja się muszę bawić z chujowym E173u-2 :|
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Tycior
Awatar użytkownika
Błazen

Posty: 106499
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1024

Re: Mobile Partner

Post autor: Tycior » 04-05-2015, 01:00

Wcześniej miałem zwykły modem LTE pod usb i też był HiLink.

Dodano: 04 Maj 2015 01:00
ps weź se apke z playa kiedyś używałem fajna była do tego modemu twojego
"Sikanie bez pierdnięcia, jest jak magia bez zaklęcia"
~Paolo Coelho

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 04-05-2015, 01:05

Na mój modem nie ma tego HiLinka, a szkoda. Fajnie to wygląda :(

Mobile Partner to jest właśnie ta aplikacja od Playa.
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8699
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Re: Mobile Partner

Post autor: Escer » 05-05-2015, 11:09

Mobile Partner fakt to gówno. Wgrałem kiedyś na mojego E173s-2 modyifkowanego Mobile Partnera to rozłączał się po 15 min. Potem wgrałem "X" innych i to samo. Wróciłem w końcu do customowego i jakoś działa.
Ostatnio zmieniony 05-05-2015, 11:11 przez Escer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 05-05-2015, 11:14

Mobile Partner służy tylko do tego, żeby sprawdzić jak się ustanawia połączenie w Windowsie. Taka prawda.
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8699
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Re: Mobile Partner

Post autor: Escer » 05-05-2015, 11:22

Aplikacje na smartphona: FoxFi (PdaNet) - już jest lepsza od Mobile Partnera xD.
Ostatnio zmieniony 05-05-2015, 11:26 przez Escer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

In a game for eternal fame.

dr Lewin
Grafik

Posty: 3048
Rejestracja: 16-07-2013, 09:29
Beczki: 281

Re: Mobile Partner

Post autor: dr Lewin » 05-05-2015, 16:02

Na chuj Ci to gówno? Do aero używa się topnetinfo (do ustawienia modemu), a potem aero3 z chomika.

Tycior
Awatar użytkownika
Błazen

Posty: 106499
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1024

Re: Mobile Partner

Post autor: Tycior » 05-05-2015, 17:05

Aero3?
kozak to pewnie już jakieś 1mb/s
"Sikanie bez pierdnięcia, jest jak magia bez zaklęcia"
~Paolo Coelho

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 06-05-2015, 10:13

Michal pisze:Na chuj Ci to gówno? Do aero używa się topnetinfo (do ustawienia modemu), a potem aero3 z chomika.
Przecie napisałem, że tylko do zobaczenia ustawień Aero do Windowsa.
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 11-08-2015, 13:49

Niech ktoś zabije to gówno. Od 13 próbuje się połączyć żeby chociaż zobaczyć jak się ustanawia połączenie przez Windowsa, to się nie da. Musiałem przez tableta i tethering się podłączyć :|
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 19-12-2015, 20:56

Już nie mam z nim problemu, bo se na telefonie mogę hotspota postawić ^_^
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Ciastko
VIP

Posty: 509
Rejestracja: 10-10-2013, 00:51
Beczki: 7

Re: Mobile Partner

Post autor: Ciastko » 13-01-2016, 19:44

Przeca nie trzeba bylo tego uzywac, zainstalowac fakt, ale nie uzywac, ja to zainstalowalem, dezaktywowale autostart po wsadzeniu pendraka z karta sim, a polaczenie wybieralem normalnie przez te ikone w zasobniku "komorkowe polaczenie szerokopasmowe" :wutf:
Zbieram plusy, beczki i kuspaje Obrazek

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 13-01-2016, 20:00

Trzeci raz w tym ITT temacie piszę, że używałem tego tylko do sprawdzania jak się ustanawia połączenie z Aero przez Windowsa.
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Burak
Awatar użytkownika
Administrator

Posty: 95720
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Dom
Beczki: 1395

Re: Mobile Partner

Post autor: Burak » 20-06-2016, 22:40

Dobrze że teraz mam telefon na Androidzie i tethering WiFi :|
Chuj mnie boli co se napiszesz na forze

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości