O to toFinczy pisze:Kto umarł ten nie żyje, a tycior plebs wiadomo.
11 listopada się zbliża ja nie widzę tutaj żadnej flagi.
btw. PS3 to chuj bo ja nie mam, a mam xboxa360 więc jest lepszy.

Ale jedna przejściówka na dwa pady dualszoka jest to wiedzEscer pisze:W sumie mi to bez różnicy. Niedługo kupuje 2x DualShock 2 + przejściówki i pada od XBOX'a 360 bezprzewodowego.
Dalej forsuj chujowy XInput.pawian pisze:Ludzie którzy uważają żeBurak pisze:PS3 lepsza konsola, Xbox lepszy pad.
DualShock>xboxowy pad
chyba nie mają kilku palców u jednej z rąk
Teraz już pamiętam.Ridż pisze:Ale jedna przejściówka na dwa pady dualszoka jest to wiedzEscer pisze:W sumie mi to bez różnicy. Niedługo kupuje 2x DualShock 2 + przejściówki i pada od XBOX'a 360 bezprzewodowego.
Podaj chociaż trzy gry, które obsługują więcej niż 4 pady (emulatory się nie liczą).Ridż pisze:-XInput może obsługiwać naraz do 4 różnych kontrolerów. DirectInput nie ma podobnych ograniczeń.
Może dlatego, że był tworzony z myślą o Xboxowym, najlepszym padzie a nie trackballach i innych kontrolerach do symulatorów?Ridż pisze:-XInput nie obsługuje klawiatur, myszy, ani innych urządzeń typu trackball czy touchpady.
-XInput wspiera kontrolery które zawierają nie więcej niż: dwie gałki analogowe (4 osie), 10 przycisków, ośmiokierunkowy krzyżak i dwa przełączniki. Analogiczne ograniczenia w DirectInput: cztery gałki analogowe (8 osi), 128 przycisków i brak ograniczeń ilości cyfrowych krzyżaków.
Ale po co ograniczać możliwości. Stosowaliby DirectInput i wszyscy byliby szczęśliwi.Burak pisze:Podaj chociaż trzy gry, które obsługują więcej niż 4 pady (emulatory się nie liczą).Ridż pisze:-XInput może obsługiwać naraz do 4 różnych kontrolerów. DirectInput nie ma podobnych ograniczeń.
Może dlatego, że był tworzony z myślą o Xboxowym, najlepszym padzie a nie trackballach i innych kontrolerach do symulatorów? ObrazekRidż pisze:-XInput nie obsługuje klawiatur, myszy, ani innych urządzeń typu trackball czy touchpady.
-XInput wspiera kontrolery które zawierają nie więcej niż: dwie gałki analogowe (4 osie), 10 przycisków, ośmiokierunkowy krzyżak i dwa przełączniki. Analogiczne ograniczenia w DirectInput: cztery gałki analogowe (8 osi), 128 przycisków i brak ograniczeń ilości cyfrowych krzyżaków.
Idą na łatwiznę zmuszając graczy na kupno nowego pada, a do tego płacą majkroguwniakowi za licencję na Xinput gdzie directinput mają za darmo. Super układ kurwo. Zapłać tysiąc dolanów za godzinkę mniej wprowadzania lepszych bibliotek.Burak pisze:Może DirectInput wprowadza się ciężej od XInput i idą na łatwizne?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości