Burak znawca internetu

Szukasz czegoś? Masz problem? Chcesz zdegenerować linki?
Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 16-11-2017, 18:25

Podobno wiesz jakie ustawić DNSy do NJU Mobile, bo teraz korzystam z 8.8.4.4 i 8.8.8.8 i mam coś laggy,

XBOX 1
Spoiler
Pokaż
Zendi Cię sprzedał.
Ostatnio zmieniony 16-11-2017, 18:29 przez Escer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Tycior
Awatar użytkownika
Gówno

Posty: 138077
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1342

Burak znawca internetu

Post autor: Tycior » 16-11-2017, 18:34

co maja dnsy do lagow :karol2: zrob speedtest i zobacz jaki ping i predkosc
Dostałem message, że trzeba robić package
Na plecach big baggage, lecz jak tu się nie cieszyć

Burak
Awatar użytkownika
Moderator

Posty: 112625
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Przemyśl to jak miasto
Beczki: 1644

Burak znawca internetu

Post autor: Burak » 16-11-2017, 18:47

DNSy nic do tego nie mają.

Zmień dostawcę na coś po kablu.

Pozdrawiam i z fartem, Burak.
Panowie zycie jest przejebane ja juz nie mam sily zyc kurwa mam wyjebane na te zycie kurwa zjabelaem sie mam wyjebane kurwa na wszystko ty wszystko mnie wkurwia juz bedzie magik bedzie magik podjerzewam ze bedzie magik za 2 lata ale za nim kiedys skocze z

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 16-11-2017, 19:30

Ogólnie to pytam, bo korzystam z przykładowych a z tego względu, że:
Windows 10 po ostatniej aktualizacji coś zepsuł i karta sieciowa nie pobiera poprawnego IP z dhcp modemu hilink. Ratunkiem może być ustawienie ręcznego IP na karcie sieciowej modemu pod windows 10.
Np. Ustaw ręcznie 192.168.8.2
maska 255.255.255.0
brama to adres routera, czyli 192.168.8.1
dnsy od operatora lub google: 8.8.4.4 oraz 8.8.8.8
I może wiesz jakie mają DNSy i adres mają w NJU Mobile?
Ostatnio zmieniony 16-11-2017, 19:33 przez Escer, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Tycior
Awatar użytkownika
Gówno

Posty: 138077
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1342

Burak znawca internetu

Post autor: Tycior » 16-11-2017, 19:33

domyslne polecam, nie grzeb tam nic :cosiek:
Dostałem message, że trzeba robić package
Na plecach big baggage, lecz jak tu się nie cieszyć

Burak
Awatar użytkownika
Moderator

Posty: 112625
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Przemyśl to jak miasto
Beczki: 1644

Burak znawca internetu

Post autor: Burak » 16-11-2017, 19:50

Escer pisze: Ogólnie to pytam, bo korzystam z przykładowych a z tego względu, że:
Windows 10 po ostatniej aktualizacji coś zepsuł i karta sieciowa nie pobiera poprawnego IP z dhcp modemu hilink. Ratunkiem może być ustawienie ręcznego IP na karcie sieciowej modemu pod windows 10.
Np. Ustaw ręcznie 192.168.8.2
maska 255.255.255.0
brama to adres routera, czyli 192.168.8.1
dnsy od operatora lub google: 8.8.4.4 oraz 8.8.8.8
I może wiesz jakie mają DNSy i adres mają w NJU Mobile?
Ustaw wszędzie na automatycznie i bzikaj. Jak chujowo mobilny net chodzi, to nic z tym nie zrobisz.
Panowie zycie jest przejebane ja juz nie mam sily zyc kurwa mam wyjebane na te zycie kurwa zjabelaem sie mam wyjebane kurwa na wszystko ty wszystko mnie wkurwia juz bedzie magik bedzie magik podjerzewam ze bedzie magik za 2 lata ale za nim kiedys skocze z

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 16-11-2017, 19:58

Jak ustawiam na automatyczny to mi modem nie bzika, przez ten niby "update", który koliduje z hilinkiem.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Tycior
Awatar użytkownika
Gówno

Posty: 138077
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1342

Burak znawca internetu

Post autor: Tycior » 16-11-2017, 20:02

u mnie bzika plus
Dostałem message, że trzeba robić package
Na plecach big baggage, lecz jak tu się nie cieszyć

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 16-11-2017, 20:38

No u mnie po formacie już nie bzika :bronek:
Obrazek

In a game for eternal fame.

Burak
Awatar użytkownika
Moderator

Posty: 112625
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Przemyśl to jak miasto
Beczki: 1644

Burak znawca internetu

Post autor: Burak » 16-11-2017, 20:49

To adres ustaw statyczny.

Mówiłem żeby 8.1 zainstalować :marian:
Panowie zycie jest przejebane ja juz nie mam sily zyc kurwa mam wyjebane na te zycie kurwa zjabelaem sie mam wyjebane kurwa na wszystko ty wszystko mnie wkurwia juz bedzie magik bedzie magik podjerzewam ze bedzie magik za 2 lata ale za nim kiedys skocze z

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 16-11-2017, 21:45

Tak mam.

Obrazek
Obrazek

In a game for eternal fame.

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 17-11-2017, 12:28

A jakbym napisał do supportu NJU Mobile to podali by mi inne ustawienia niżeli te co widzicie na skrenie?
Obrazek

In a game for eternal fame.

Burak
Awatar użytkownika
Moderator

Posty: 112625
Rejestracja: 25-01-2013, 20:36
Lokalizacja: Przemyśl to jak miasto
Beczki: 1644

Burak znawca internetu

Post autor: Burak » 17-11-2017, 12:31

Może i by podali, ale nic by ci to nie przyśpieszyło.
Panowie zycie jest przejebane ja juz nie mam sily zyc kurwa mam wyjebane na te zycie kurwa zjabelaem sie mam wyjebane kurwa na wszystko ty wszystko mnie wkurwia juz bedzie magik bedzie magik podjerzewam ze bedzie magik za 2 lata ale za nim kiedys skocze z

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 17-11-2017, 12:37

Chce sprawdzić czy na ich będzie chodzić też.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Tycior
Awatar użytkownika
Gówno

Posty: 138077
Rejestracja: 15-12-2013, 00:14
Beczki: 1342

Burak znawca internetu

Post autor: Tycior » 17-11-2017, 13:08

ja pierdole zrob tego jebanego speedtesta i pokaz
Dostałem message, że trzeba robić package
Na plecach big baggage, lecz jak tu się nie cieszyć

Escer
Awatar użytkownika
Stara Gwardia

Posty: 8702
Rejestracja: 01-02-2013, 22:01
Lokalizacja: Nibylandia
Beczki: 208

Burak znawca internetu

Post autor: Escer » 17-11-2017, 15:18

A co mi po speedtescie?
Ostatnio zmieniony 17-11-2017, 15:35 przez Escer, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

In a game for eternal fame.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość