Laptop ze smart lub AndroidTV
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 16:07

Ritsu
-
Logorey Ciposok
- Beczki: 895
- Kontakt:
Post autor: Logorey Ciposok » 31-08-2018, 16:09
Mozesz zawsze zainstalować sobie android jako drugi system i zobaczyć jak będzie.Ritsu pisze: Witam. Zastanawia mnie czy są jakieś laptopy które mają w swoich ekranach wbudowane Android lub smartTV? Takie coś byłoby idealne do oglądania filmów lub przeglądania internetu. Laptop by się nie grzał, ponieważ uruchmiony zostałby tylko system w ekranie, który korzystałby z baterii, usb, klawiatury i wifi z laptopa i miałby wbudowaną swoją małą pamięć. Np oglądam często filmy już w łóżku, kiedy mam położony laptop na nogach wten się grzeje. Co myślicie???

Logorey Ciposok
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 16:11
Wiem, ale taki system i tak będzie korzystał z prądożernych komponentów laptopa... i wiatraczek także będzie się kręcić wiec bedzie się grzał i pożerał baterie.Otisek pisze:Mozesz zawsze zainstalować sobie android jako drugi system i zobaczyć jak będzie.Ritsu pisze: Witam. Zastanawia mnie czy są jakieś laptopy które mają w swoich ekranach wbudowane Android lub smartTV? Takie coś byłoby idealne do oglądania filmów lub przeglądania internetu. Laptop by się nie grzał, ponieważ uruchmiony zostałby tylko system w ekranie, który korzystałby z baterii, usb, klawiatury i wifi z laptopa i miałby wbudowaną swoją małą pamięć. Np oglądam często filmy już w łóżku, kiedy mam położony laptop na nogach wten się grzeje. Co myślicie???
Ritsu
-
usunięte konto
- Beczki: 1609
Post autor: usunięte konto » 31-08-2018, 16:31
bez sensu
To konto przedstawia wyimaginowaną postać.
Treść postów prezentuje wcześniej napisane scenariusze. Jest to fikcja.
usunięte konto
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 16:38
No z sensem, jak chcę obejrzeć tylko film i później pójść spać to włączyłbym sobie tylko ekran ze smart i obejrzał, bez wiatraka, podkładek chłodzących, dłużej bateria by wytrzymała... Sens jest.
Ritsu
-
usunięte konto
- Beczki: 1609
Post autor: usunięte konto » 31-08-2018, 16:42
To konto przedstawia wyimaginowaną postać.
Treść postów prezentuje wcześniej napisane scenariusze. Jest to fikcja.
usunięte konto
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 16:45
Dobra, wez ritsu nie troluj, to nie dział od tego, a skoro już wyrażasz swoją opinię to w jakiś sposob spróbuj ją uargumentować.
Wsadzono by jakiegoś snapdragona, jakieś 16 gb pamięci w ekran... osobny przycisk np obok przycisku Power jakiś przycisk SMART i ekranik by sobie pracował jak smartfon, uzywając usb, klawiatury, panelu dotykowewgo laptopa. I dla mnie duzy plus, to po prostu nie grzałoby się to...
Ritsu
Post autor: Cartman » 31-08-2018, 17:41

Czuję, jakbym miał zwarcie w mózgu. ~Ricky
Jebać alkoćpunów, zawsze jestem czysty bo się myję

Cartman
-
solkrallis
- Beczki: 50
Post autor: solkrallis » 31-08-2018, 17:52

solkrallis
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 17:58
Wiem o tym z odczepianą. Czemu ze stacjonraką, skoro stacjonarka działa przeważnie na bieżąco z kabla a laptop często tylko z baterii, np gdybym był w podróży mógłbym sobie włączyć smart w ekranie i przeglądać neta, słuchac muzyki czy oglądac film bez uruchamiania całego tego sprzętu włącznie z wiatrakiem. Co w tym takiego absurdalnego? Przecież, przyznajcie ze jest w tym metoda, no.solkrallis pisze: jest już takie urządzenie, nazwya się "2 w 1" - laptopty z z odczepianą klawiaturą. Działają inaczej niż byś chciał, ale niestety Twój pomysł jest o tyle absurdalny, że aż bez sensu. Tak to byś mógl zrobić ze stacjonarką, upchać dwa zespoły w dużej obudowie i właczac taki jakbyś chciał - albo normalny prąożerny, albo najmniej prądożerny zestaw. Nadal bez sensu.
///edit
Stacjonarka działa często tylko z kabla + mało kto kładzie sobie na wiele godzin stacjonarke na kolanach. Np ja używam czesto laptopa tylko do neta i muzyki, którego mam na kolanach wiec się grzeje, tak wiem ze sa podkladki, ale chodzi tez o zuzycie prądu, co nie...
Ritsu
-
Logorey Ciposok
- Kontakt:
Post autor: Logorey Ciposok » 31-08-2018, 18:24

Logorey Ciposok
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 18:36
Nie lubię tabletów, nie leżą mnie. Poza tym zobacz, będę jechał pociągiem x godzin i co? Mam ze sobą brać laptopa, podkładke chłodzącą i tableta? I lubię pisać na klawiaturze fizycznej. Upchaliby jakiegoś snapdragona + co tam ptrzebne do funkcjonowania takiego systemu do ekranu i można by się przełączać miedzy systemami, windows - hibernacja a smarttv czy tam android by sobie hulał pobierając energie z głównej baterii, zużywając duuzo mniej prądu- dłużysz czas pracy sprzętu. Taki "smart" mysle ze daliby rade nawet tak skonstruować aby korzystał z dysku ssd laptopa.Otisek pisze:Kup sobie tablet w takim razie.
Ritsu
-
Logorey Ciposok
- Kontakt:
Post autor: Logorey Ciposok » 31-08-2018, 19:20

Co ty masz za laptop w ogóle?

Logorey Ciposok
Post autor: Ritsu » 31-08-2018, 19:27
W sumie nie piję tylko do mojego laptopa, bo mój akurat jakoś bardzo się nie grzeje, ale wytwarza ciepło, które powoduje u mnie dyskomfort, po prostu. No i gdyby to było wdrozone bateria wytrzymywałaby o wiele dłużej. Nie szukam porady w jaki sposob mam temu zapobiegać, bardziej chciałem podyskutować z wami o takim rozwiązaniu. Gdyby taki samsung wypuściłby na rynek laptop ze "smart" w ekranie to mnie mają na bank. Wy co o tym myślicie? o tym pomyśle?Otisek pisze: Może trzeba wyczyścić tego lapka wymienić mu paste termoprzewodzaca i nie będzie sie grzać? A to czego szukasz to raczej na prywatne zamówienie u specjalisty. Są malutkie komputery które mógłbyś upchnąć np. zamiast napędu ale podłączenie tego wszystkiego aby korzystał z klawiwtury monitora i jeszcze z możliwością używania starych podzespołów![]()
Co ty masz za laptop w ogóle?
Ritsu
-
Logorey Ciposok
- Kontakt:
Post autor: Logorey Ciposok » 31-08-2018, 19:47

Logorey Ciposok
-
solkrallis
- Beczki: 50