Właśnie szyfruje Patrycje z systemem, później idzie z danymi, a na końcu mój lapkok. Moje chińskie bajki w końcu będą bezpieczne.
Szkoda tylko, że zbliża się do mnie burza

Nie, TruKrypt dodaje swój bootloader i przed logiem Windowna trza wpisać hasło tylko.Ridż pisze:z systemem też? a to tam wtedy nie trzeba bedzie chakować sie w butowanie?
Co Ty wiesz o szyfrowaniu... U mnie lecą dwa dyski po 1TB, a na lapku 500GBAmmo pisze:Obrazek
Pozdro hakjerzy, tu sie haczy emacsem przez sendmaila z wykorzystaniem rejestrow x86 w asmie
Pomyślałem o tricku już wcześniej, bo nie mam napędu w PCie. Płyty wolałbym jednak nagrać, tak "w razie wu" jakby coś się stało. ISO wrzuciłem jeszcze dla bezpieczeństwa na Dropboxa. Szkoda mi trochę Verbatimek moichAmmo pisze:Dla kazdego szyfrowania sa generowane inne i po kazdej takiej operacji musisz utworzyc nowa. Aby nie marnowac plytek, mozesz je montowac na wirtualce - program jest glupi i taki numer przejdzie bez zajakniecia.
Na dyskuZendikar pisze:No, gdzie ta Patrycja?
Wydaje mi sie, ze plyta jest chyba tylko do dysku systemowego, ale moge sie mylic, D: szyfrowalem tak dawno, ze juz nie pamietam.asd pisze:Płyty wolałbym jednak nagrać, tak "w razie wu" jakby coś się stało.
Jest tak jak mówisz. Co z tym automatycznym montowaniem drugiego dysku? Wiesz może jak to zrobić?Ammo pisze:Wydaje mi sie, ze plyta jest chyba tylko do dysku systemowego, ale moge sie mylic, D: szyfrowalem tak dawno, ze juz nie pamietam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości