Z mojej głowy. Tobie też to doradzałem.
Samobójstwo
Rozmowy bez niechcianego spamu/trolowania itp.
ODPOWIEDZ
-
Strona 11 z 125
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- …
- 125
- Następna
Jester
Finczy
Jester
Samobójstwo
Post autor: pawian » 10-12-2016, 16:56
mame odejdzie szybciej niż jaHexygen pisze:A co na to twoja mama, którą tak bardzo kochasz i chcesz by było jest jak najlepiej? Myślisz tylko i wyłącznie o sobie. Wiesz jaki stres ona by musiała przeżyć? Czy ty w ogóle się zastanawiasz nad takimi rzeczami? Chciałeś się troszczyć o swoją mamę, a teraz co? Samobójstwo ci w głowie.
Samobójstwo to nie wyjście, to tchórzostwo. Nie umiesz sobie poradzić z problemami? Daj sobie pomóc, ale się nie zabijaj. Miałem gorzej a nawet mam gorzej teraz i jakoś się nie poddaję. Nie tego mnie Songo i Seyia nauczyli

później nic mnie już tu trzymać nie będzie

pawian
Samobójstwo
Post autor: Jester » 10-12-2016, 16:58
Zrobisz małe bugwiaki i będziesz szczęśliwym ojcem i mężempawian pisze:mame odejdzie szybciej niż jaHexygen pisze:A co na to twoja mama, którą tak bardzo kochasz i chcesz by było jest jak najlepiej? Myślisz tylko i wyłącznie o sobie. Wiesz jaki stres ona by musiała przeżyć? Czy ty w ogóle się zastanawiasz nad takimi rzeczami? Chciałeś się troszczyć o swoją mamę, a teraz co? Samobójstwo ci w głowie.
Samobójstwo to nie wyjście, to tchórzostwo. Nie umiesz sobie poradzić z problemami? Daj sobie pomóc, ale się nie zabijaj. Miałem gorzej a nawet mam gorzej teraz i jakoś się nie poddaję. Nie tego mnie Songo i Seyia nauczyli
później nic mnie już tu trzymać nie będzie

Jester
pawian
Jester
pawian
Samobójstwo
Post autor: Jester » 10-12-2016, 17:28
Krytyka antynatalizmu może mieć swoje źródło w przypisywaniu pozytywnej wartości narodzinom. Biorąc pod uwagę aktualne badania dotyczące subiektywnego zadowolenia z życia - gdzie przeważająca większość ludzi uważa się za szczęśliwych - można również argumentować, że ogólna korzyść z prokreacji jest większa niż krzywda, którą ta wyrządza i co za tym idzie, prokreacja jest moralnie uzasadniona. Inną podstawą do krytyki antynatalizmu mogą być religie. W Genesis Bóg kilkakrotnie mówili do ludzi „bądźcie płodni i rozmnażajcie się”.
Nawet Boge uznaje cię za chorego

Jester
Finczy
pawian
Jester
pawian
Jester
Finczy
ODPOWIEDZ
-
Strona 11 z 125
- Przejdź do strony: