Dorośli .. obrażanie się
-
Serious Man
- Beczki: 51
Dorośli .. obrażanie się
Tak myślę
Pytanie pozornie banalne: czy dorosłym przystoi obrażanie się?
Moim zdaniem ludzie dorośli nie powinni, ale jednak potrafią i dosyć często to czynią, nawet z powodu błachostki.
Dla mnie dorosłość nie jest tożsama z dojrzałością. Osoba dojrzała potrafi rozmawiać i głośno wyrażać własne obawy, zastrzeżenia, żale czy pretensje.
Osobiście staram się ludzi rozumieć, szanować ich odmienne zdanie czy odmowę, kiedy jednak zdarzy się, że coś mi się nie podoba, to o tym po prostu mówię, starając się podjąć dialog i próbować wyjaśnić sytuację czy też motywy postępowania.
Nigdy, przenigdy się nie obrażam. Obrażanie uważam za przejaw niedojrzałości i pewnego rodzaju deficytu w umiejętności radzenia sobie z innymi ludźmi. Niestety mam w swoim otoczeniu osoby przewrażliwione na swoim punkcie, co niestety bywa uciążliwe, przy czym powody bywają - delikatnie mówiąc - niepoważne.
A Wy? Obrażacie się lub macie do czynienia z osobami obrażającymi się? Jak to odbieracie?
Pytanie pozornie banalne: czy dorosłym przystoi obrażanie się?
Moim zdaniem ludzie dorośli nie powinni, ale jednak potrafią i dosyć często to czynią, nawet z powodu błachostki.
Dla mnie dorosłość nie jest tożsama z dojrzałością. Osoba dojrzała potrafi rozmawiać i głośno wyrażać własne obawy, zastrzeżenia, żale czy pretensje.
Osobiście staram się ludzi rozumieć, szanować ich odmienne zdanie czy odmowę, kiedy jednak zdarzy się, że coś mi się nie podoba, to o tym po prostu mówię, starając się podjąć dialog i próbować wyjaśnić sytuację czy też motywy postępowania.
Nigdy, przenigdy się nie obrażam. Obrażanie uważam za przejaw niedojrzałości i pewnego rodzaju deficytu w umiejętności radzenia sobie z innymi ludźmi. Niestety mam w swoim otoczeniu osoby przewrażliwione na swoim punkcie, co niestety bywa uciążliwe, przy czym powody bywają - delikatnie mówiąc - niepoważne.
A Wy? Obrażacie się lub macie do czynienia z osobami obrażającymi się? Jak to odbieracie?
There is but one rule: HUNT or BE HUNTED
-
Serious Man
- Beczki: 51
-
Logorey Ciposok
- Beczki: 894
- Kontakt:
Re: Dorośli .. obrażanie się
Ja mam wyjebane na tych co się obrażą za byle co jak już coś to musi być porządny powód żeby z kimś nie rozmawiać.
-
Buryczawian
- Beczki: 188
Dorośli .. obrażanie się
Znamienną rzeczą jest to, że właśnie Wycior strzelił focha akurat 8 marca i se poszedł, pszypadek?
-
usunięte konto
- Beczki: 1608
Dorośli .. obrażanie się
mysle ze tak
Jebać narkomanów, zawsze jestem czysty.
To konto przedstawia wyimaginowaną postać.
Treść postów prezentuje wcześniej napisane scenariusze. Jest to fikcja.
Dorośli .. obrażanie się
a teraz dorósł
Dorośli .. obrażanie się
Bo mu napisałem że spami. Prawda boli
ZAWSZE I WSZĘDZIE ((ONI)) JEBANI BĘDĄ
Dorośli .. obrażanie się
Wiem, pamiętam. Właśnie dlatego ludziom nie mówi się nigdy prawdy, bo prawda boli
Dorośli .. obrażanie się
I tak nie nadawał się na forum, jak taki delikatny przytyk sprawił że odszedł z forum na amen
ZAWSZE I WSZĘDZIE ((ONI)) JEBANI BĘDĄ